fbpx
Hjem » Osmosebehandling af båd

Osmosebehandling af båd

Bestil osmosebehandling til din båd. Med vores pakke vil vi grundigt gennemgå din båd, hvor vi fokuserer på glasfiberstrukturen og sørger for at forny den ved hjælp af spartling, primer og bundmaling.

Hvad er osmose?

I bund og grund kan osmose forekomme både på land og i vand, og der er flere grunde til, at din båd kan have osmose. Osmose opstår på bådens skrog, fordi glasfiber er permeabel for vandmolekyler, som findes i osmose. Disse molekyler trænger derfor igennem gelcoaten og laminatet. Dette resulterer i, at vandmolekylerne samles og danner luftbobler/huller, som bliver fyldt med vand.

Osmose er også kendt som glasfiberpest og forekommer oftere i fersk- og brakvand på grund af den lave saltkoncentration. Derfor er det vigtigt, at din båd får en osmosebehandling af erfarne specialister for at sikre, at skroget på din båd har en sund og pæn struktur.

Men hvad er glasfiberpest?

Årsagen til, at der kan opstå blærer i glasfiber, er, hvis polyesteren ikke er fuldt hærdet under støbningen af båden. Når dette sker, kan der være rester af ikke-hærdet polyester tilbage inde i selve glasfibermassen, og det er disse rester, der med tiden vil tiltrække vand på grund af osmosekræfterne og skabe problemer.

I modsætning til epoxy, som fortsætter hærdeprocessen, stopper hærdningen i glasfiber, hvis bådformen bliver koldere end ca. 15-18 grader, og genoptages ikke senere – heller ikke hvis båden bliver varm igen.

De resterende ikke-hærdede polyesterdeler bliver til små mængder af forskellige stoffer, som kan opløses i vand. Disse små mængder vandopløselige salte har en tendens til at fortyndes. Man kan også sige det på den måde, at saltene suger vand til sig, hvilket resulterer i dannelse af blærer med salt/vand, der er eddikeholdigt.

Osmosebehandling af uanset hvor din båd befinder sig

Når du bestiller oplyser du blot adressen på din båd og det tidspunkt, du ønsker vi kommer forbi på. Alt afhængig af hvor du bor, vil der være en fastpris på kørsel.

Oplys adresse ved bestilling

Slibning, reparation og bundmaling

Er din bund ramt af osmoseskader og glasfiberskader, så kan vi bygge en helt ny bund med vores bundbehandling.

Bliv ringet op ☎️

Vi ringer til dig indenfor 1 time. Få hurtigt svar på dit spørgsmål eller hvis du ønsker et tilbud telefonisk

First Name
Last Name
Tak. Vi ringer til dig inden længe!
Hov. Noget gik galt. Prøv igen eller ring på +45 42 57 29 89